Зеленчукова крем супа с кашкавал

09/08/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • тиквички - 400 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • царевица - 250 г варена (без кочана)
  • олио - 30 г
  • брашно - 50 г
  • пилешки бульон - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. / по желание/
  • кашкавал - 250 г настърган
  • сол - 1 Ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбока тенджера. Нарязваме лука и го задушаваме в тенджерата до омекване.

Нарязваме чушката и я добавяме към лука. Задушаваме за около 5 минути при непрекъснато бъркане.

Обелваме и нарязваме картофите и тиквичките и ги сипваме в тенджерата. Добавяме и царевицата.

Задушаваме за още 5 минути, след което сипваме брашното и продължаваме да задушаваме още 5 минути, отново при постоянно разбъркване.

Сипваме в тенджерата пилешкия булюн, прясното мляко и лютия червен пипер. Добавяме солта и намаляваме котлона на ниска температура. Готвим така около 20 минути. Отделяме зеленчуците от соса и ги пасираме, след което ги смесваме отново с течността и подгряваме за още 2-3 минути.

Настъргваме кашкавала и добавяме половината от него в тенджерата. Разбъркваме и оставяме още 1-2 минути на котлона, докато се разтопи кашкавалът. Отместваме супата от котлона и сипваме в купички.

Сервираме супата, като върху всяка порция поръсваме по малко от останалия настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар