Стожки – руско блюдо с кайма

09/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор561365563
"Изпробвана рецепта за вкусно руско блюдо, което трябва да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 746
  • Преглеждания за месеца811
  • Преглеждания за седмицата709
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г смес
  • яйца – 4 бр. твърдо сварени
  • лук – 1 глава голяма
  • картофи – 4 бр.
  • кашкавал – 120 г
  • майонеза – 1 с.л.
  • заквасена сметана – 100 г
  • сол – на вкус
  • босилек – 0. 5 ч.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете каймата, добавете настърганите скилидки чесън, босилека, 1 с.л. сметана, черен пипер и сол на вкус. Замесете много добре и оставете настрани.

В тиган нагрейте 2 с.л. олио и поставете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекването му, оставете настрани да се охлади. Отделно обелете и нарежете на малки кубчета яйцата, смесете ги с майонезата и разбъркайте добре до еднородна смес.

В тава. намазана с олио, оформете 8 броя сплескани кръгли кюфтета от каймата и ги подредете на разстояние. Върху всяко от тях поставете първо запържения лук, после смес от яйца и майонеза едно върху друго.

Настържете картофите, овкусете ги с черен пипер и сол на вкус и ги разпределете на купчинка (като купа сено) върху кюфтетата.

Настържете кашкавала и го разпределете върху картофите, отгоре поставете и размажете по малко от сметаната, за да се получи по мека кашкавалената коричка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40-45 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар