Стожки – руско блюдо с кайма

09/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Изпробвана рецепта за вкусно руско блюдо, което трябва да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 941
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете каймата, добавете настърганите скилидки чесън, босилека, 1 с.л. сметана, черен пипер и сол на вкус. Замесете много добре и оставете настрани.

В тиган нагрейте 2 с.л. олио и поставете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекването му, оставете настрани да се охлади. Отделно обелете и нарежете на малки кубчета яйцата, смесете ги с майонезата и разбъркайте добре до еднородна смес.

В тава. намазана с олио, оформете 8 броя сплескани кръгли кюфтета от каймата и ги подредете на разстояние. Върху всяко от тях поставете първо запържения лук, после смес от яйца и майонеза едно върху друго.

Настържете картофите, овкусете ги с черен пипер и сол на вкус и ги разпределете на купчинка (като купа сено) върху кюфтетата.

Настържете кашкавала и го разпределете върху картофите, отгоре поставете и размажете по малко от сметаната, за да се получи по мека кашкавалената коричка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40-45 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар