Тиквички с пиле, сусам и пармезан

09/08/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач8416516
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на едри парчета, като се опитайте на всяко от парчетата да има кора от тиквичката. За по-ефектно може да използвате 2 светли тиквички и една тип дзукини /тъмнозелена/.

Не посолявайте тиквичките, за да не станат воднисти. Нарежете пилешко бяло месо на жулиени, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Оставете в хладилник докато приготвите останалите продукти. На сух тиган запечете 2 супени лъжици сусамено семе и оставете за накрая. Намажете тигана с краве масло и изсипете тиквичките в него.

Оставете така за 5 минути на огъня докато покафенеят и тогава разбъркайте добре. Гответе още два пъти по 5 минути, както разбърквате само един път.

Прибавете пилешкото месо и говете до пълната готовност на месото /не повече от 10 минути/, като разбърквате възможно най-малко. Преди последното разбъркване посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте добре и отстранете от котлона.

Поръсете ястието с препечения сусам и настържете на сняг пармезана, докато е още топло. Ястието се поднася с чаша охладено бяло вино. Подходящо е както за топло, така и за студено сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар