Крем супа от лопуш

09/08/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се почистват и се нарязват на дребно. Запържват се в олиото. Изсипват се в тенджера заедно с около 2 литра вода.

Лопушът се измива и се нарязва. Слага се в тенджерата. Рендосва се 1/2 домат и се прибавя и той. 30 минути след като заври се слага фидето.

Подправя се на вкус със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се размитото с малко вода брашно. Оставя се още 10 минути на котлона и се спира. Слага се нарязаният магданонз.

Когато поизстине се разбива яйцето. Към яйцето се прибавя на тънка струя от бульона на супата. Когато се темперира яйцето се връща обратно в тенджерата също на тънка струя.

След като е готова може вече да се пасира. Поднася се с разбито кисело мляко. Ако желаете може да добавите киселото мляко към застройката.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар