Печено пиле (Швейцария)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печено пиле (Швейцария)1 / 2
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 млади пилета от по 800 г всяко
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • сланина - 150 г
  • лук - 12 малки главички или арпаджик
  • гъби - 250 г дребни
  • юфка
  • сирене - настърган Ементал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пилетата, измийте ги, подсушете ги и добре ги овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги в подмазнена тава и леко с пръсти ги натрийте по кожата с мазнина. Изпечете ги до готовност, като ги обръщате.

Извадете готовите пилета и ги разрежете на 2, като ги поставите в затоплена чиния на топло.

В тавата на пилето излейте виното и сметаната. Оставете сосът да поври няколко минути.

Отделно запържете нарязаната на кубчета сланина. Добавете почистените главички лук и целите гъбки. Задушавайте до омекване.

Залейте пилетата със соса и ги гарнирайте със задушени гъби и лук. Отделно поднесете сварената юфка, разбъркана с масло и поръсена с настърган Ементал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: