Лесен сладкиш Наполеон

11/08/2017
Ваня Стойчева
отВаня СтойчеваЧирак2873
"Рецепта за щастие Домашни Наполеонки за всички и по всяко време! "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 384
  • Преглеждания за месеца400
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се слага в правоъгълна тава. Поотделно се пекат се двата блата, които се съдържат в опаковката.

За крема: Първо се прави нишестеният крем - млякото се сварява, овкусява се със захарта. На тънка струйка се слага нишестето, предварително разтворено с вода в отделни купичка.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Разбиват се белтъците до пухкав сняг. Жълтъците се разбиват, за да могат да се добавят на тънка струйка към нишестеният крем.

Когато нишестеният крем е поистинал, към него се добавят желтъците и маслото и се бърка с бъркалката от миксера, но на ръка. Накрая се добавят и белтъците, внимателно, за да не ми се загуби обема.

Кремът трябва да е много добе изстинал, иначе ще промени консистенцията на хубавото бутер тесто.

Подреждат се блат, крем, блат, крем, блат, крем, блат. Т.е. имаме четири блата, защото сме разрязали наполовина вече изпечените блатове.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар