Вкусна торта на тиган

10/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор492344882
"Торта на тиган? Да, напълно възможно и много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 617
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • тесто
  • яйца – 1 бр.
  • кондензирано мляко – 1 кутия (380 г)
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. загасена в оцет
  • брашно – около 450 г
  • за крема
  • заквасена сметана – 600 г
  • пудра захар – 150 г
  • за декориране
  • малинов конфитюр – 0. 5 бурканче
  • малини - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето, добавете кондензираното мляко, загасената в 1 с.л. оцет сода и разбъркайте. На етапи прибавете брашното и замесете меко и нелепнещо по ръцете тесто.

Разделете тестото на 11 равни и добре оформени топки. Всяка топка разточете на кора върху обилно набрашнен плот, с диаметър според дъното на тигана, в който ще печете блатовете (22 см е моят).

Един по един изпичате блатовете в нагретия тиган с незалепващо покритие от двете страни (като палачинки). От готовите блатове заделете един настрани, а останалите завивате с кърпа, за да останат меки.

Разбийте сметаната със захарта на крем. В подходящ съд редувате блат и крем, като завършвате с крем.

В блендер смилате заделения блат на трохи и облепете оформената торта с тях отстрани. Отгоре намажете с разбития конфитюр, декорирайте с пресни малини и поръсете с трохи. Поставете тортата в хладилник за около 12 часа преди сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар