Белгийски гофрети

22/07/2012
"Вкусна изненада от сърцето на Европа !"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 966
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • ром - 1 с.л.
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа бакпулвера, канелата, захарта.

Добавете към тях яйцата, рома и размекнатото масло и много добре разбийте.

Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Полученото тесто оставете да престои за около 2 часа на стайна температура без да покривате съда.

Загрейте гофретника и намазвайте с масло преди всяка отделна гофрета.

Изпечете гофретите и ги поднесете със сладка плънка.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

маги
маги
02.12.2014 12:37
станаха ужасни,и аз се учудих че няма мляко,все едно ядях бисквити,като изтинаха ги изхвърлих!
1
1
Захари
Захари
13.07.2014 20:21
А къде забравихте млякото бе?
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв