Грис-крем Баунти

11/08/2017
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Един модерен прочит на ретро десерт."
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 355
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • кокосово мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • грис - 1 с.л.
  • масло - 10 г
  • натурален шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се слагат захарта, маслото и грисът. Оставят се на котлона, за да се запекат до златисто.

През това време се смесват прясното и кокосовото мляко и се загряват в микровълнова фурна (може и на котлон, до кипване). Когато сухите съставки станат златисти, съдът се дръпва от котлона и в него се изсипва прясното мляко, като непрекъснато се разбърква.

Сместа се връща на котлона, изчаква се да заври и се бърка докато не придобие гъстотата на боза. Трябва да се има в предвид, че когато изстине, кремът от грис се сгъстява още повече.

На дъното на чаша или купичка се изсипва част от настъргания черен шоколад. Отгоре внимателно се изсипва грисът и се изчаква мнута - две, за да стегне малко. След това с друга част от нарязания на ренде шоколад, се покрива кремът.

Може да се консумира както топъл, така и студен.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!