Картофени пирожки с бекон

11/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца351
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите, обелват се и намачкваме с вилица. Добавя се разтопено масло, яйцето, сол, чубрица и две супени лъжици брашно.

Разбърква се добре, за да се смесят продуктите, ако е нужно се прибавя още малко брашно. Тестото малко лепне, затова се гребва с лъжица топче, топва се в прясното мляко и се сплесква като питка.

Две по две парчетата бекон се нарязват от тясната страна на 5 части.

Всяка се навива на рулце и се поставя в средата на картофената смес. Краищата се събират и се оформя като елипса.

Овалва се в царевично брашно. Загрява се олио и пържим на умерен огън от двете страни, без да прегаря.

Изваждаме в чиния и поднасяме с млечно-чеснов сос приготвен от 1 чаша кисело мляко, сол, копър и настъргани 2 скилидки чесън.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар