Бисквитена торта Фантазе

11/08/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквитени блатове за торта - 240 г /4 бр./
  • маскарпоне - 500 г
  • извара - 500 г безсолна
  • желатин - 3 бр.
  • натурален сок - 200 мл червен портокал
  • течен шоколад - 200 г
  • захар - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кондензирано мляко - 300 мл
  • кокосови стърготини - 20 г
  • боровинки
  • малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп с 4 с.-л. захар и 200 мл. вода. След като течността заври, оттеглете съда от котлона. С готовия сироп напръскайте бисквитените блатове за торта.

Разтворете желатина в студена вода /водата трябва да го покрие/ и след като набъбне, го затоплете леко в микровълнова фурна, като внимавате да не заври.

Разбийте маскарпонето с помощта на миксер. Прибавете изварата, кондензираното мляко и пудрата захар. Изсипете 2/3 от разтворения желатин към сместа. Разбийте до еднородност.

Останалата част от разтворения желатин изсипете към натуралния сок и оставете на студено, за да се желира сместа.

Поставете два блата един до друг /те са правоъгълни/ и ги намажете обилно с течен шоколад. Поръсете с боровинки и малини.

Изсипете по-голямата част от крема и загладете с шпатулка. Сложете другите два бисквитени блата. Изсипете останалата част от крема и загладете.

Поръсете тортата с кокосови стърготини, а отгоре пръснете кубчета от полученото желе. Страните облепете с боровинки.

Оставете тортата да се стегне за една нощ в хладилник.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар