Пияно пилешко месо

11/08/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 средни
  • бира - 300 мл
  • лимонов сок
  • лютеница - 3 с.л. (или кетчуп)
  • кимион
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • олио
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и обезкостяват. Режат се на средно големи парчета.

Запържват се в дълбока тенджера. Когато се зачервят се добавя бирата и се задушават за 15-20 мин.

След това към месото се добавят подправките, лютеницата, медът, водата и лимоновият сок.

Оставя се да се позапържва още 15-20 мин на котлона.

Овкусява се със сол. Може да се сервира със соев сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар