Торта Павлова

14/07/2012
Валена
отВаленаНовак
"Разкошна торта - лека и ефирна, като балерината, на която е кръстена "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 642
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 4 белтъка на стайна температура
  • пудра захар - 200 гр.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • оцет - 1 ч.л. оризов или лимонов сок
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. ванилов екстракт
  • за украсата
  • сметана - 250 мл. течна животинска
  • пудра захар - 1 пълна с.л. + още за поръсване
  • плодове - 500 г ягоди и малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В суха и чиста купа сипете белтъците, оцета и солта. Разбийте с миксер на висока степен и щом се получи мек сняг, започнете да добавяте по 1-2 с.л. от пудрата захар, като разбивайте внимателно.

След като добавите цялото количество захар, продължете разбиването още 5 минути. Трябва да се получи гладка, лъскава и много гъста смес. Добавете нишестето и разбъркайте внимателно за 10-на секунди.

Получената смес сипете в тава, предварително застлана с хартия за печене. Оформете целувчен кръг с диаметър 20 см. Сложете да се изпече на 130-140 градуса за около 1 час или час и 15 минути, докато се получи съвсем леко порозовяла коричка и мека и сочна вътрешност. Изпечения блат оставете да се охлади.

Разбийте сметаната със захарта на пухкав сняг, като може да използвате и сладкарска сметана. Намажете блата отгоре обилно със сметаната и разпределете почистените и добре подсушени плодове. Отгоре поръсете с малко пудра захар. Консумирайте торта Павлова бързо, защото след като престои, коричката омеква.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар