Картофена лазаня с пушено месо

11/08/2017
Gabriela
отGabrielaНовак18
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на филийки. Слагаме ги в плик или дълбока купа, поръсваме ги обилно с черен пипер и сол и разбъркваме хубаво, за да могат всчки картофи да бъдат оваляни.

Взимаме тавичката, в която ще печем (правоъгълна ). Слагаме на дъното на тавсичката един ред от картофите, покриваме ги с пушения свински врат. Нарязваме кашкавала на филийки и го слагаме и него.

Потваряме същата процедура и с втория ред, но когато сложим картофите, месото и кашкавала нарязваме и слагаме бекона и магданоза.

Покриваме с останалите картофи, настъргваме обилно с кашкавал. В друг съд сипвате сметаната и двете яйца и ги разбивате.

Изсипвате сместа върху картофената лазаня и слагате да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете около 40 мин до 1 час. Кашкавалът трябва да стане златисто-кафяв.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар