Сладкиш със смокини и царевично брашно

12/08/2017
"Без парченце вкусен кекс денят би бил много по-сив и скучен, не мислите ли?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта на пяна. Прибавя се прясно мляко, разтопено масло, ванилия и накрая добавяме царевичното и бялото брашно, смесени с бакпулвера.

Разбърква се добре на гладка кексова смес. Сипваме тестото в малка тавичка върху хартия за печене.

Смокините се измиват и подсушават, може и да се обелят, ако искате. Нарязват се за центъра на половинки, а по краищата на четвъртинки.

Печем в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 35 минути, проба с дървено шишче да няма тесто по него.

Изважда се върху решетка, за да се охлади. Поръсваме с пудра захар и нарязан се поднася.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар