Спаначена салата с дресинг с топъл бекон

12/08/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спанак - 200 г бейби
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 8 резена
  • оцет - 1 с. л. червен винен
  • захар - 1 ч. л.
  • горчица - 1/2 ч. л.
  • сол
  • пипер
  • гъби - 100 г мариновани
  • червен лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от дръжките, измийте и отцедете спанака и го сложете в голяма купа. Сварете яйцата до леко рохкави и ги нарежете на 8 парчета.

Изпържете бекона в собствена мазнина и го отцедете върху домакинска хартия. Запазете 3 с. л. от мазнината. Начупете бекона на парчета.

Сипете мазнината в малка тенджерка и сложете на котлона. С тел за яйца разбийте заедно с оцета, захарта и горчицата.

Подправете със сол и черен пипер. Прибавете маринованите гъби и ситно нарязания лук към спанака и разбъркайте.

Залейте с дресинга и разпределете в 4 чинии. Поръсете с топлия бекон и сложете парчета варено яйце отгоре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар