Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Апетитно свинско шкембе с патладжан и чери домати

Апетитно свинско шкембе с патладжан и чери домати

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Апетитно свинско шкембе с патладжан и чери домати
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"И само в масло да беше, нямаше да откажем"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр. (шарен или бял)
  • лук - 1 бр.
  • чери домати - 2 клонки
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете шкембето, като първо го накиснете в оцет и сода бикарбонат.

Сложете да се вари, като накрая добавите сол. Свареното шкембе нарежете на ивици или кубчета.

Патладжана нарежете на малки кубчета и сложете в солена вода да си пусне черната вода.

Лука нарежете и сложете в тиган да се запържва с патладжана, запържете ги, след което добавете нарязаните чери домати и шкембето.

Поръсете биреното мезе с подправките и накрая с червения пипер.

Апетитното свинско шкембе с патладжан и чери домати е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: