Шоколадово гато

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Шоколадово гато1 / 2
12/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Искате да впечатлите гостите? Това шоколадово гато е вашият шанс"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • кувертюр - 125 г шоколадов
  • яйца - 2 броя + 2 жълтъка
  • пудра захар - 60 г
  • чили - 1 - 2 щипки лют сушен пипер по желание
  • ром - 1 ч.л. по желание
  • брашно - 20 г
  • ядки - 50 г смлени бадеми, лешници или орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете 12 малки формички и ги поръсете със смлени ядки.

На водна баня разтопете маслото и кувертюра. Отделно разбийте яйцата, жълтъците, пудрата захар, рома и чилито.

Към яйчената смес добавете бавно при непрекъснато разбиване шоколадовата смес, а след това брашното.

Щом всичко се хомогенизира, разпределете във формичките до 1 см под ръба.

Сложете формичките с шоколадово гато да се изпекат за 8 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Поднесете шоколадовото гато топло и обърнато в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия
Лидия
моето нещо не се получи :/
27.09.2015 17:29
Галина Петкова
Галина Петкова
Шоколадовия кувертюр може ли да се замени със шоколад?
25.08.2015 22:48
Диана
Диана
Невероятно вкусно! Втория път направих двойна доза, но с мънички промени:сложих не 2,а 4 равни лъжици брашно, го изпекох го в по-мънички формички и го поръсих с кокосови стърготини. Да си оближеш пръстчетата. НАПРАВЕТЕ ГО!
25.03.2014 08:07