Лятна манджа с чорбаджийки и босилек в буркани

13/08/2017
"Затворете лятото в буркани, за да може да си припомните за вкуса му през зимата "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 769
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • домати - 3 кг розови
  • лук - 6 глави
  • олио - 1 ч. ч.
  • моркови - 10 бр.
  • зелени чушки - 1 кг
  • червен пипер - 1 с. л.
  • магданоз
  • босилек
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • захар - 2 с. л.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • чорбаджийски чушки - 6 - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се лукът и морковите, нарязваме на парчета. Чушките се почистват от семената и нарязваме на лентички. Доматите се измиват и настъргват на ренде.

Загрява се олио, запържваме за кратко лук, моркови и чушки да сменят цвета си. Сипваме настъргани домати и червен пипер, като разбъркваме добре.

Поръсваме с захар и сол на вкус, добавят се зърна черен пипер, дафинов лист, чубрица и готвим на умерен огън докато омекнат зеленчуците. Отрязваме дръжките на чорбаджийските чушки и ги пускаме в тенджерата за 10 минути.

Поръсваме с нарязан пресен магданоз и 5-6 листа пресен босилек. Когато остане на мазнина е готова и снемаме от огъня.

Пълним в сухи бурканчета и затваряме с капачки. Стерилизират се за капачка 15 минути от завирането.

Най-вкусната лятна манджа, може да се хапва като гарнитура или самостоятелно.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар