Миди с топено сирене и сметана

14/08/2017
Mimi Danielle Kalcheff
отMimi Danielle KalcheffНовак9413
"Перфектно морско ястие, подходящо за студено бяло вино и топли летни вечери!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Веднага след като закупите мидите, ги накиснете в студена вода, поизчистете ги и махнете мустачетата на мидите.

2. Сложете мидите в голяма тенджъра с подсолена вода и чаша бяло вино + дафиновите листенца.

3. Варете за около 12 -13 минути.

4. Разклатете добре, за да се отворят всички миди и дръпнете от контлона.

5. Отцедете мидите като запазите половин чаша от бульона им

6. В тиган сложете маслото с чесъна, нарязан на ситно, щипка червен пипер и топеното сирене, нарязано на парченца.

7. Разбъркайте леко, изчакайте да закъкри и сиренето да се разтопи.

8. Сложете сметаната, която предварително е разбъркана в купа заедно с щипка червен пипер.

9. Добавете и бульона от самите миди и разбъркайте всичко.

10. Добавете мидите и покрийте с капак за 15-тина минути.

11. Сервирайте с нарязан на синто магданоз.

Бележка: Ако мидите са от ферма или някой рибар, прецедете бульона, за да няма пясък в него. Всички счупени миди и неотворили се такива се изхвърлят.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар