Ароматни речни раци

14/08/2017
Анонимен
отАнонименНовак1315
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо945
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера поставяме вода горе-долу, колкото да покрие раците изцяло. Добавяме солта и свежите подправки.

Чесъна го обелваме и слагаме скилидките във водата цели. Измиваме раците и ги почистваме, като махаме с леко въртеливо движение средната част на опашката и издърпваме чревцето.

След като водата заври, добавяме раците. Варим 15 мин., или докато хубаво почервенеят. След готовност ги прецеждаме в гевгир.

Връщаме само раците в тенджерата и заливаме с лимоновия сок. Леко разбъркваме, за да могат всички да поемат от лимона.

Сервираме с добре изстудено бяло вино или напитка по желание!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар