Пухкава млечна баница

14/08/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
"Най-пухкавата и млечна баничка, която скоро сте опитвали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 976
  • Преглеждания за месеца1545
  • Преглеждания за седмицата408
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за плънката се смесват и разбъркват добре. Взема се емайлирана или алуминиева тава с диаметър 30 см. Намазва се с олио.

Поръсват се 2-3 с.л. от плънката навсякъде из тавата. Поставя се кора, която се набира по краищата, за да изпълни тавата.

Поръсва се от плънката пак 2-3 с.л. Така се прави с още 2 кори. На третата кора освен от плънката се поръсва и с натрошено сирене. Количеството на сиренето е според предпочитанията на всеки.

По същия начин се процедира и с останалите кори.

Наредената така баница се нарязва или на квадрати, или като торта, както в моя случай. Заливката се разбива и се полива баницата навсякъде, като краищата се потопяват леко с вилица.

Тук-там се поставят бучките масло и баницата е готова за печене. Поставя се в студена фурна, която се включва на 180 градуса с вентилатор.

Готовата баница се обръща и след 15-20 мин. е готова за консумация. Става пухкава, мека и вкусна!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Таня Левенова
Баницата се казва-обърната млечна баница...редактирането и е...нелепо..
0
3
Таня Левенова
Да уточня-тавата с опечената баница се поставя обърната нагоре върху две купички...така остава около 20 мин и се задушава,като мазнината отдолу върви нагоре.. ..Но това не го правете ако тавата е с незалепващо покритие-може баницата ви да се изсипе а не да стои упорито..
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв