Картофи с чесън и горчица

15/08/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
"С какво бихте гарнирали тези картофки?"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 975
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • чесън - 6 - 7 скилидки, пресовайте
  • картофи - около 1.300 кг
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • оцет - 2 с.л. бял
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 190 градуса. Застиламе си тавата с пекарска хартия.

Смесваме 2 с.л. зехтин, прибавяме сол и бял пипер на вкус, малко чесън и копър.

Прибавяме нарязания картоф и смесваме съставките, поставяме в подготвената тавичка и печем до готовност 25-30 мин.

През това време зеления лук нарежете възможно най-ситно, използвайте блендер.

Смесете нарязания зелен лук, чесъна, прибавете сол и бял пипер, 1 с.л. зехтин, дижонска горчица и оцета.

Извадете и поставете в дълбока купа готовите картофи. Прибавете сместа от подправки и сместете.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар