Суперлесна пица Пеперони

15/08/2017
Криси87
отКриси87Чирак362159
"Всички от семейството ще оценят подобаващо тази вкусна пица "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо884
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото. В много дълбока купа смесваме брашното, маята и солта и ги разбъркваме. Зехтина сипваме при водата и смесваме със сухата смес. Не месим, а само разбъркваме с лъжица и оставяме в купата. Ще се получи по-рядко тесто отколкото при други теста за пица, но не се притеснявайте - така трябва да е.

Покриваме купата с фолио и прибираме в хладилник. Трябва да престои до следващия ден - поне за 12-18 часа.

На следващия ден тестото вече ще е увеличило много обема си. Изваждаме го от хладилника и го оставяме за 10 минути да се отпусне.

С набрашнени ръце го отделяме от купата. Ще се образуват нишки и ще е лепкаво, но това е нормално. Леко го оформяме, като го омесваме много внимателно. Поставяме го в тава за печене с незалепващо покритие и го разтегляме, за да се оформи пица.

Мажем с доматената паста и поръсваме с настърганите моцарела и кашкавал. Режем гъбите и ги добавяме. Най-отгоре подреждаме саламчетата.

Печем пицата в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Пицата добре, ама за интервали между думите да сте чували? Пишете рецепти- добре, но поне ги пишете грамотно бе хора! Редакторите защо не обръщат внимание на тези неща?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв