Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Зеленчуци с кокошка в гювеч

Зеленчуци с кокошка в гювеч

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Зеленчуци с кокошка в гювеч
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
16/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Домашна кокошка, домашни зеленчуци, печка на дърва - сещате ли се за каква вкусотия става дума"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1/2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • магданоз
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на кубчета. Кокошката се измива и тя. В гювеча се нареждат половината от зеленчуците.

Посолява се малко, слага се кокошката и се посолява още малко. Слагат се останалата половина от зеленчуците. Доосолява се, слагат се черният пипер, мащерката, маслото, магданоза и червения пипер.

Налива се вода - 2/3 от продуктите. Пече се 30 минути на 100 градуса, още 30 минути на 150 градуса. След това се пече на 200 градуса до готовност.

Аз го оставих 2-3 часа във фурната, след като я бях изключила, и така се задуши още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: