Пилешки бутчета с ориз, чушки и моркови

16/08/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета, изваждат се и се обезкостяват, кожата се изхвърля.

Бульонът се прецежда и запазва. Оризът се измива и отцежда, чушката, морковът и лукът се нарязват на парченца.

Запържват се в загрято олио докато омекнат. Сипва се оризът, разбърква се минута-две да добие стъклен цвят и наливаме 2 ч. ч. бульон и 3 ч. ч. вода. Овкусяваме със сол на вкус, риган, къри, черен пипер.

Добавя се нарязаното пилешко месо и се разбърква. Варим за 3 минути на котлона, колкото да набъбне оризът и прехвърляме в широка тава.

Печем в загрята фурна до готовност на ориза. Поглежда се от време на време, ако искате сочен ориз извадете тавата и с черпак се залива от овкусен пилешки бульон.

Сервираме с мариновани люти чушлета, щипка пресен магданоз и черен пипер. Поднесено с домашна пърленка с риган и масло е уникално вкусно и празнично.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар