Солен кейк с кашкавалена коричка

16/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор463294561
"Мноооого е вкусен, чак ни накара да забравим сутрешните банички "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 046
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • масло – 100 г
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 равна ч.л.
  • сирене – 200 г
  • брашно – 300 г
  • кашкавал – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло и последователно добавете яйцата едно по едно, киселото мляко смесено със содата, натрошеното сирене и брашното, разбъркайте добре.

Сипете сместа в намазана предварително форма за кейк с масло и поръсена с брашно.

Отгоре поръсете с настъргания кашкавал равномерно и печете в предварителна нагрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар