Френски шоколадови бисквити

21/07/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Душа даваме, за да разберем как французойките запазват елегантната си линия при толкова великолепни сладки изкушения "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 611
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сложете шоколада във фризера за 10-15 минути и после го настържете.
Смесете пресятото брашно, какаото, бакпулвера и солта в подходяща купа.

Отделно разбийте маслото и захарта леко с миксер на ниска степен, докато се смесят. Добавете жълтъка на яйцето и разбийте отново леко, докато се поеме без да разбивате до гладък крем.

Сипете портокаловия сок и добавете сухите съставки към маслото. Мачкайте с пръсти, докато сместа стане на трохи.

Върху кухненския плот поръсете шоколада и отгоре сипете сместа от купата. Започнете да премесвате с ръце, докато шоколадът се поеме и се получи маслено тесто.

Когато се получи еднородна консистенция, преустановете месенето. Разделете тестото на 3 части и всяка увийте в прозрачно фолио. Оставете в хладилник за 1 час.

След това разточвайте топките на блат с дебелина 4-5 мм и с форма или малка чашка изрежете кръгли бисвитки. Работи се бързо, за да не се размекне тестото и вадете топките една след друга от хладилника.

Подреждайте бисквитите в тава, застлана с пекарска хартия и изпечете за около 12 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Изпечените френски шоколадови бисквити охлаждайте за няколко минути и едва тогава отлепяйте от хартията.подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Нора Симеонова
не е ли много малко мазнината
0
0
Елена - Мария
Елена - Мария
20.12.2012 09:09
Страхотни са
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв