Конфитюр от праскови с гелфикс

17/08/2017
"Сега му е времето да помислим за зимата и да си направим домашни конфитюри "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праскови - 1 кг
  • захар - 500 г
  • мента - 3 - 4 стръка прясна
  • гелфикс - 1 пакет Extra на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, обелени се нарязват на малки парченца и ги поставяме в тенджера.

Претегля се точното количество плод или ако правите желе, да е плодов сок. Съдържанието на пакетчето се смесва с 2 с. л. захар и сипваме в плодовете.

Разбърква се сместа и слагаме на умерен котлон, при мен на 4 степен, да заври, като се разбърква непрекъснато.

След като заври се сипва 500 г захар, разбърква се добре с дървена лопатка и оставяме да се вари за 10 минути. Ако има пяна се отстранява.

Снема се от котлона и още горещо с лъжица се пълнят малки бурканчета. Когато е наполовина пълно се поставят листа прясна мента за аромат и пълним догоре.

Затваряме с капачка и обръщаме с дъното нагоре.Така оставяме докато се охлади. Съхранява се на хладно за зимата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар