Палачинки с 2 вида брашно

17/08/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко – 2 1/3 ч.ч
  • брашно - 1 ½ ч.ч (тип 650)
  • сол – 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • типово брашно - 1/2 ч.ч. София мел
  • захар – 2 с.л.
  • мармалад - от смокини
  • бакпулвер – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме яйцата и прясното мляко на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксера. Прибавяме олиото, захарта и солта към яйцата.

След като разбием всичко заедно, добавяме прясното мляко към сместа. Смесваме бялото и типовото брашно в съд и ги пресяваме двата вида, заедно с бакпулвера със сито.

Разбивайки с миксера прибавяме от брашното докато стане кашата за палачинките достатъчна на гъстота. Нагряваме си тигана /незалепващ/ на котлона и с черпак наливаме от кашата.

Ако е необходимо може да капвате по 1/2 ч.л олио в тигана докато ги печете, за да не залепват палачинките. Като изпечем от едната страна обръщаме от другата.

Слагаме всички палачинки в голяма чиния и ги похлупваме с друга, за да са меки. Мажем ги със сладко от смокини.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар