Лесна солена торта с тиквички

17/08/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40664731331
"Новият ни фаворит сред солените торти Вижте, опитайте и споделете "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тортена форма покрита с хартия за печене.

Започва се с тиквичките. Почистват се, но не се белят, нарязват се на колелца и се поставят в плоска тава с хартия във фурна да се запекат на 200 градуса, докато омекнат и добият лек загар.

На едрото ренде се настъргва кашкавал. Оставя се настрана. Почистените печените чушки се нарязват на ивици.

Нарязват се лукът и чесънът. Гъбите са нарязват на филийки. Сотират се в зехтин до готовност. Оставят се настрана.

В купа се разбиват на ниска степен с миксер крема сиренето заедно с яйцата и заквасената сметана. Добавя се наситнен босилек. Печените чушки се добавят, както и сотираните гъби, лук и чесън. Разбърква се.

Накрая се добавят кашкавалът и тиквичките. Разбърква се и се изсипва във формата. Пече се на 180 градуса за около 1 час.

Леко се охлажда, освобождава се от формата, поръсва се с наситнен копър и се сервира на тортени парчета.

Източник: Вкуснотекаподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар