Свински хапки в доматен сос и многоцветен ориз

17/08/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"Пъстро и много вкусно ястие със свинско месце и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо – 500 г
  • домати – 3 бр.
  • захар – 1 с.л.
  • гъби – 150 гр
  • зеленчуци – 300 г пресни или замразени (смесени)
  • бульон – 1 кубче зеленчуков
  • лук – 1 глава
  • бяло вино – 3 с.л.
  • олио – 3 с.л.
  • ориз – 250 гр
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • босилек – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Нагрейте половината олио и го запържете до полуготовност с кафяв загар от всички страни.

Премахнете месото, добавете в тигана обелените и смлени в блендер домати със захарта и виното.

Варите до изпаряване на течността, като към средата на готвенето поставите и кубчетата месо, посолете и поръсете с черен пипер, премахнете от огъня.

Отделно, нагрейте останалото количество олио, добавете ситно нарязаните лук и гъби и запържете за кратко. Добавете зеленчука и запържете за още 4-5 минути, прибавете ориза и разбъркайте за кратко.

Налейте 2 ч.ч. топла вода с разтвореното в нея зеленчуково кубче, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Варите около 15 минути до омекване. Сервирайте, шарения ориз в чиния, добавете свинското месо в доматен сос и поръсете блюдото с босилек.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар