Курбан за здраве от Сливенско

17/08/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг нарязано с костите
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр
  • морска сол - 2 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.

От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.

Огънят не бива да е много силен, за да може отделянето на пяната да е постепенно. Когато понамалее отделянето на пяната, изваждаме месото, а бульона прецеждаме през двойно прегъната марля.

След това отново връщаме месото към бульона, добавяме солта, пипера, цялата глава лук и дафиновия лист.

Когато заври, огънят се намалява и се оставя да къкри на тих огън около 2 часа или докато месото омекне.

Отново прецеждаме самия бульон. Поставяме в дълбока чиния с няколко късчета месо.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар