Пълнени чушки с просо и ориз

18/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач279961186
"Пълни чушчици по по-различна, но много вкусна рецепта! Опитайте"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семето, като запазите капачетата им за по-късно.

Обелете и нарежете скилидките чесън на дребно, морковите - на малки кубчета, и ги задушете в маслото с малко олио в дълбок тиган.

Добавете добре измитото белено просо, ориза и постепенно една по една чашите горещ зеленчуков бульон. Овкусете с чубрица, сол, накълцан пресен магданоз, черен пипер и накрая - обеления и настърган на ренде пресен домат и нарязаните на ситно сушени домати.

Намалете котлона и бъркайте периодично, за да не загори плънката. След 10 минути отстранете от котлона и след като поизстине, напълнете чушките и ги захлупете с капачетата. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене и поръсете със струйка олио.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане на чушките.

Поднесете с розички от обелките на домата и листенца зелена подправка (в моя случай използвах листенца салвия).

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар