Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Карамелен крем Дулсе де Лече

Карамелен крем Дулсе де Лече

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Карамелен крем Дулсе де Лече1 / 2
15/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
"Не ви се струва, този крем наистина е вкусен като романтична целувка - мек и нежен"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г на стайна температура
  • кондензирано мляко - 1 консерва подсладено
  • пудинг - 1 пакетче с вкус на карамел
  • прясно мляко - 500 мл, за пудинга
  • захар - на вкус, за пудинга
  • орехи - 100 г карамелизирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете консервата с кондензирано мляко в съд покрита с вода и оставете да се вари за 3-4 часа, като непрекъснато доливате вода при нужда, за да остане консервата покрита с течността. След това оставете напълно да се охлади и отворете.

Сварете пудинга според указанията на опаковката, като използвате кипналото мляко със захар на вкус. Оставете да изстине, след като се сгъсти.

Разбийте маслото с кондензираното мляко (на стайна температура) на гладък крем, като добавите 1 ч.л. сварено кафе (по желание повече).

На части започнете да добавяте охладения пудинг към масления крем при непрекъснато разбиване.

Така получения карамелен крем използвайте за различни торти или разпределете в чашки с бишкоти или бисквити.

Гарнирайте с натрошени карамелизирани орехи или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вили
Вили
Благодаря
25.08.2014 18:30
1
marya
marya
ас Нещо не разбирам 4 часа да ми отнеме приготвяне и варене на крем че аз за по малко от 3 часа пека пуйка или агнешко бутче ха ха
07.02.2013 00:09
1
2