Парени камби без варене

18/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Още една задължителна туршийка за зимата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 876
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг червени
  • моркови - около 1 кг
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чесън - 1 глава скилидки
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • целина - 1 китка листа
  • черен пипер - 20 бр. зърна
  • бахар - 6 - 7 зърна
  • оцет - 400 мл
  • вода - 800 мл
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • аспирин - по 1 бр. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите и чушките се почистват от семената и нарязваме на парченца. Морковите се обелват и нарязват на шайби. Добавят се нарязани скилидки чесън и нарязани листа от целина.

В тенджерка сипваме оцет, вода, сол, захар, зърна бахар и черен пипер, дафинови листа и поставяме на котлона да заври на умерен огън.

На три пъти се пущат нарязани зеленчуци и се оставят за минута да се попарят, като се обръщат с решетъчна лъжица. Отцеждат се и изваждаме в тава, да останат леко хрупкави. Така се попарват всички зеленчуци.

Приготвят се сухи буркани, на дъното на всеки се поставя по 1 аспирин. С лъжица пълним бурканите, като се притискат отгоре.

Маринатата се охлажда за 15 минути и пълним бурканите до ръбчето.

Затварят се с капачки и обръщаме с дъното нагоре, докато се охладят за 4-5 часа. Може да се добави и по 1 ч.л. олио за блясък.

Много вкусни и хрупкави камби за зимата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар