Хек на фурна с ориз, зелен лук и моркови

18/08/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6011872131
"Вкусно и балансирано ястия, което няма да навреди на талията ви."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо984
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и накисва във вода, за да набъбне. Морковите се нарязват на ситно. Кипва се в съд гореща вода и се разтваря зеленчуковият бульон.

Зеленият лук се нарязва на ситно, а рибата - на шайби.

Шайбите хек се посоляват с малко сол, черен пипер и се поливат с лимоновия сок. В тиган се задушава лука в маслото и олиото, добавят се морковите и накрая изцеденият от водата ориз.

Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се бульонът и се оставя да заври и кипне. Слага се похлупак и всичко се задушава за около 10 минути.

Оризът се прехвърля в намаслена тавичка, правят се гнезда и в тях се слагат филетата хек. Поръсва се с накълцан на ситно копър и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

Ястието се сервира топло с резенчета лимон.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора
Теодора
09.05.2018 22:17
Аз бих нарязала хека на филета, или направо да взема готов, на филе, и бих сложила повече ориз
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв