Хек на фурна с ориз, зелен лук и моркови

18/08/2017
"Вкусно и балансирано ястия, което няма да навреди на талията ви."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • хек - около 800 г, почистен
  • ориз - 1 ч.ч. (200 г)
  • моркови - 3 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и накисва във вода, за да набъбне. Морковите се нарязват на ситно. Кипва се в съд гореща вода и се разтваря зеленчуковият бульон.

Зеленият лук се нарязва на ситно, а рибата - на шайби.

Шайбите хек се посоляват с малко сол, черен пипер и се поливат с лимоновия сок. В тиган се задушава лука в маслото и олиото, добавят се морковите и накрая изцеденият от водата ориз.

Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се бульонът и се оставя да заври и кипне. Слага се похлупак и всичко се задушава за около 10 минути.

Оризът се прехвърля в намаслена тавичка, правят се гнезда и в тях се слагат филетата хек. Поръсва се с накълцан на ситно копър и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

Ястието се сервира топло с резенчета лимон.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар