Лятна запеканка с кайма

18/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
"Ароматна гозба, събрала даровете на най-слънчевия сезон."
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 695
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме последователно в него чушките (нарязани на кубчета), чесъна (нарязан на ситно) и каймата. Овкусяваме със червения пипер.

Щом каймата порозовее, добавяме ориза, който запържваме за кратко с останалите продукти. Накрая прибавяме и тиквичките (измити, почистени и нарязани на кубчета) и заливаме с вода. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри на среден огън.

През това време запичаме (като бъркаме) 2-те яйца в тиган с незалепващо покритие (без мазнина). Става нещо като диетични бъркани яйца :D.

Когато оризът се свари, го махаме от котлона и добавяме към него яйцата.
Разтопяваме маслото.

Прехвърляме нашата глезотийка в йена. Отгоре нареждаме кашкавала (нарязан на лентички), поръсваме с магданоз (ситно нарязан) и заливаме с кравето масло.

Печем на максимална температура до 15 мин.

Накрая се радваме на преялото си семейство :Dподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар