Гъбена лазаня

15/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Вкусната кухня е причина номер едно да ни се иска да заживеем в Италия "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 237
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно скълцания лук. Щом омекне, добавете почистените и дребно нарязани гъби, като ги запържите, докато течността се изпари. След това овкусете с малко подправки на вкус.

Загрейте маслото отделно и запържете брашното. При непрекъснато бъркане долейте сметаната на стайна температура, след което доливайте прясното мляко, докато се получи желаната гъстота.

Бешамеловият сос се бърка непрекъснато и накрая се овкусява с подправки.

Към соса разбъркайте запържените гъби. Корите за лазаня се подготвят според указанията на опаковката.

На дъното на леко намаслена правоъгълна форма се разстила малко от соса и започват да се редят ред кори, ред гъбен бешамелов сос.

Най-отгоре се завършва с кори, полива се със струйка олио и се поръсва с настърган кашкавал.

Гъбената лазаня изпечете в предварително загряна фурна на 200 градуса до зачервяване.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!