Лесна мусака

ДеницаДеница
Новак
13931426
Лесна мусака
Снимка: Деница
1 / 6
19/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8 парчета
"Ако за първи път ще правите мусака, това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 6 - 8 големи
  • лук - 2 средно - големи глави
  • червена чушка - 1
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно, картофите - на кубченца, доматите се настъргват.

Всичко се слага в тава и се обърква добре заедно с каймата и 1 ч.ч. вода.

Печем 60 мин в загрята фурна на 220 градуса.

За заливката в 3 с.л. олио се изпържват 4 с.л. брашно. Разрежда се с 250 мл студена вода. Сол на вкус. Бърка се непрекъснато, за да не станат бучки. Щом се сгъсти добре, се отмества от огъня и се прибавя 1 разбито яйце и 2-3 лъжици кисело мляко.

Така приготвеният Бешамел е заливката. Допича се на горен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: