Вкусно мариновано агнешко печено

19/08/2017
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1282184142
"Страшно вкусно агнешко с традиционна марината, която всички познаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 4 кг
  • праз лук - 1 бр.
  • магданоз - клонка за аромат
  • За маринатата
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на порции.

В купа смесете продуктите за маринатата без чесъна. От него пригответе паста, като го смелите в блендера със съвсем малко сол и добавете към маринатата.

Намажете хубаво месото от всички страни и го подредете в тава. Отгоре сложете праз-лука и магданоза. Сложете малко бяло вино.

Покрийте го с фолио и печете за един час в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като мине 1 час махнете фолиото и печете за още час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар