Кремсупа с тученица

19/08/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач4493
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тученица - 400 г прясна
  • лук - 1 бр. глава
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 кафена чаша
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно, а морковите се настъргват. Слагат се в тенджерка с малко загрято олио и се запържват до омекване.

Тученицата се измива много добре, нарязва се на ситно и се накълцва. Прибавя се към лука и морковите и се задушава с тях 3-4 минути, като се бърка от време на време.

Прибавя се обелените и ситно нарязани картофи, червеният пипер и отново се разбърква. Зеленчуците се заливат с 3-4 ч.ч. топла вода, прибавят се и сол на вкус.

Супата се захлупва и се оставя да ври 20-тина минути, след което вътре се изсипва измитият добре ориз. Котлонът се намалява и ястието се доварява до готовност на ориза.

След като се свали от котлона, се добавя черен пипер и пресованият чесън. Готовата супа се застройва с разбитото яйце.

Сервира се охладена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар