Маринован Черноморски паламуд

20/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо742
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • черноморски паламуд - 1 бр.
  • зехтин - extra virgin
  • морска сол - по възможност Черноморска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно паламуда и го нарязваме на трахули (шайби) с дебелина около 2 см.

Посипваме обилно със сол дъното на тава и редим паламуда върху нея, след което го затрупваме с останалата морска сол (рибата трябва да е плътно покрита със сол).

Оставяме в хладилника (или навън, ако времето е студено) за 12-15 часа, като тавата трябва да стои наклонена, за да се изцежда (солта издърпва вода, кръв от рибата).

След това изчистваме старателно паламуда от солта.

Редим го в голям буркан и го заливаме със зехтин, така че да се покрие плътно цялата риба.

Може да се консумира така или като добавка към различни видове салати.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар