Пълнозърнеста фокача с маринован лук и маслини

19/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197284170114
"Поднесете топла с пресни зеленчуци и парче сирене. Уникален вкус!"
Приготвяне70 мин.
Готвене35 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода сипваме сухата мая и захарта, разбърква се оставяме да бухне.

В средата на пълнозърнестото брашно сипваме активираната мая, останалата вода, сол, олио, слънчогледовите семена и замесваме тесто. Покрива се с фолио и оставяме за 1 час да удвои обема си.

През това време нарязваме лук на полумесеци в купа. Добавя се сол, черен пипер, риган, босилек, мащерка и оставяме за 1 час, така става мек и вкусен.

Маслините нарязваме на полумесеци на едро. Втасалото тесто се разделя на две части, при мен една голяма и две по малки.

С пръсти се оформят питки, така че да се получи ръбче. Отгоре се разпределя маринован лук, маслини и листа пресен босилек. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 -35 минути.

Поднасяме топли с пресни зеленчуци и парче сирене.

Уникален вкус.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар