Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с моркови и пармезан

Пилешко с моркови и пармезан

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Пилешко с моркови и пармезан
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
19/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Крехко пилешко, което всеки иска да опита"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • сметана - 100 мл готварска
  • бяло вино - 100 мл
  • пармезан - 50 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • куркума
  • чубрица
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешкото на малки порции, овкусете с посочените подправки, поне по една щипка от всяка страна.

Нарежете маслото на дребно, морковите - по дължина, и изсипете в тава за печене, като сипете малко вода, за да е по-крехко.

Печете в умерена фурна - 200 градуса около 30 минути.

Извадете и обърнете месото, печете още 10 минути, след което изсипете в тавата сметаната, разбъркана с виното, до еднородна смес.

Последно поръсете с пармезан и печете кратко до приятна корица на месото.

Поднесете на любимите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: