Маринована Черноморска хамсия

20/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак15837
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черноморска хамсия - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - 1 кг Черноморска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хамсията се почиства внимателно (отделят се и главата, и гръбначната кост).

Получените филета се слагат в купа и се разбъркват с морската сол, като се оставят да престоят така от 3 до 5 часа ( в зависимост от солеността, която желаем - колкото по-дълго стоят, толкова по-солени стават).

Подреждаме ги в бурканчета и заливаме със зехтин (да се покрият плътно).

Може да се консумират така или като добавка към различни салати и ястия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар