Маринован Черноморски сафрид

20/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15019444
"Ето я и най-строго пазената кулинарна тайна на морските вълци - автентична рецепта за приготвяне на маринован черноморски сафрид "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 770
  • Преглеждания за месеца625
  • Преглеждания за седмицата126
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • черноморски сафрид - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - около 1 кг Черноморска
  • оцет - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се почиства внимателно (вътрешностите и главите) и се разбърква в дълбока купа с морската сол.

Оставя се да престои 1 денонощие, след което се почиства от морската сол и се накисва в оцета за още 12 часа (така се стопяват малките костици).

Накрая рибките се отцеждат, подреждат се в бурканчета и се заливат плътно със зехтин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!