Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринован Черноморски сафрид

Маринован Черноморски сафрид

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689371
Маринован Черноморски сафрид
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Ето я и най-строго пазената кулинарна тайна на морските вълци - автентична рецепта за приготвяне на маринован черноморски сафрид"

Необходими Продукти

  • черноморски сафрид - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - около 1 кг Черноморска
  • оцет - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се почиства внимателно (вътрешностите и главите) и се разбърква в дълбока купа с морската сол.

Оставя се да престои 1 денонощие, след което се почиства от морската сол и се накисва в оцета за още 12 часа (така се стопяват малките костици).

Накрая маринованите рибки се отцеждат, подреждат се в бурканчета и се заливат плътно със зехтин.

Маринованият Черноморски сафрид е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
bocmana2001@
27.09.2023 20:26
Анонимен
Анонимен
Сафрид.... Независимо какво количество се изчиства от вътрешностите и се премахват главите на рибите!.... Прави се саламура с вода и едра сол, до като изплува яйцето колкото 5 стотинки! Сафрида се поставя в саламурата за 12 часа, прави се втора саламура по същия начин и сафрида престоява в нея още 12 часа! След това се изважда от саламурата и се поставя в оцет 6% или малко по слаб(за предпочитане оцета да е закупен от Турция)! В Бг не продават оцет, а химия!) В оцета сафрида престоява още 12 часа.... След като се изцеди и поокапе от оцета се нарежда плътно в буркани и се залива със олио, сгорещено до покафеняване на кофичка хляб, която е пусната в олиото и след като олиото исзтине.... Наредената плътно в буркани риба се залива с това олио.... Поставете бурканите в хладен килер или мазр, може и най отдолу в хладилник! След 30-40 дни отворете и се насладете на невероятния вкус!) - всякакви други рецепти тук са интерпретация!))) рецептата Ви представи Атанас Кьосев и ако останете доволни може да му пишете на bocmana2001@
27.09.2023 20:04
11