Шарена манджа

20/08/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо866
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и слагат на котлона, за да заврат.

През това време в друг съд се запържват морковът, чесънът и лукът. Към тях се прибавя сол и когато лукът стане златист, се слага малко червен пипер и се прибавят чушката, грахът и доматите, които трябва да са нарязани на много малки кубчета.

Всичко се запържва и се прибавя един черпак от пилешкия бульон, за да се задуши накрая, а не само да се запържи.

Към сместа се прибавят 2 супени лъжици брашно малко по малко, за да не стане на бучки - като непрестанно се разбърква.

Когато бутчетата се сварят, се изваждат от тенджерата, бульонът се прецежда и в него се връщат останалите продукти. Пилешкото се накъсва на малки парченца и се прибавя към манджата.

Картофите се обелват и нарязват в зависимост от вкуса - може по-едри, може да са и на ситно. След като се прибавят картофите, манджата се оставя да ври, докато те не станат готови.

Най-накрая се прибавя свеж магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар