Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена торта със спанак и рулца от раци

Солена торта със спанак и рулца от раци

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754851
Солена торта със спанак и рулца от раци
Снимка: Анонимен
1 / 5
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Хайде на солените изкушения Не му мислете и си спретнете една по-различна тортичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • пюре от спанак - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • майонеза - 1 опаковка
  • рулца от раци - 1 опаковка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • шунка - 50 г - тънко нарязана
  • варени яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата и ги смесваме с пюрето от спанак. Добавяме солта, прясното мляко, бакпулвера и олиото и разбъркваме.

Изсипваме тази смес в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и печем на 180 градуса за около 15-20 минути. Получава се ефектен блат - отгоре жълт, отдолу зелен. Когато блатът е готов, го оставяме настрани да се охлади.

В купа нарязваме на парчета рачешките рулца, а след това с вилица ги намачкваме, но не много, просто за по добра консистенция. Добавяме майонезата, лимоновия сок, черния пипер и кашкавала и разбъркваме.

От блата изрязваме кръгли форми, по желание на диаметъра. Поставяме един блат в чиния, мажем го със сместа, покриваме го с друг блат, мажем и него и така, докато свършат.

Най-отгоре мажем от сместа и украсяваме с тънко нарязана шунка и варено яйце.

Прибираме солената торта в хладилника поне 1 час, за да се стегне преди сервиране.

Солената торта със спанак и рулца от раци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: